Integratie

Start
De eerste stap in de integratie van Verge, is het aanmaken van een wallet waar in u uw betalingen gaat ontvangen. Echter kan het per situatie verschillen welke wallet het beste bij u past. Hier kunt u verschillende Verge wallets downloaden.

Webwinkels
Om Verge te accepteren in uw webwinkel zijn er op dit moment twee mogelijkheden.

 • Coinpayments.net verzorgt een betaal gateway voor uw klanten. Het bedrag in euro’s wordt automatisch omgerekend naar Verge en de betaling wordt afgehandeld door coinpayments.net. Na de betaling krijgt u uw Verge gestort op uw eigen wallet. Coinpayments.net bied verschillende plugins voor de bekende webwinkel software u kunt hier bekijken of uw webwinkel software er tussen staat.
  Als uw webwinkel software er tussen staat, dan kunt hier een account aanmaken, daarna volgt u de stappen van coinpayments.net.
  Indien uw webwinkel software er niet tussen staat, of u gebruikt geen webwinkel software maar eigen software, neemt u dan contact met ons op om u te adviseren wat de mogelijkheden zijn met coinpayments.net.
  let op: Coinpayments.net rekent 0,5% transactie kosten, per transactie.
 • Zelfstandig
  Het is ook mogelijk om zelfstandig een betaal gateway op te zetten voor uw klanten. Dit vereist wel enige kennis en investering in beveiliging aangezien u met een “hot wallet” gaat werken om per klant een apart wallet adres aan te maken, zodat u transacties kunt herkennen. U moet een wallet zien als een kluis. En als de beveiliging niet goed is, laat u de deur van de kluis open staan.
  Als u van plan bent op deze manier betalingen aan te bieden, zorgt u er dan voor dat u goed geïnformeerd bent. Neem hiervoor contact op met XVG Nederland.

Facturen en Offertes
Indien uw bedrijf facturen in Verge wil aanbieden, dan kunt u gebruik maken van een omreken tool. Wij adviseren om per factuur een Wallet adres aan te maken. Dit kunt u doen door in uw Wallet een betalingsverzoek aan te maken. Omdat u (behoudens het wallet adres van de tegenpartij) geen gegevens kunt zien van de tegenpartij, is dit noodzakelijk als u facturen verstuurt met dezelfde hoeveelheid openstaande Verge. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat voor u de makkelijkste weg is.

Winkels
Als u betalingen direct af wil rekenen in de winkel zijn er verschillende opties. U download een wallet op uw tablet of smartphone (Op dit moment alleen beschikbaar voor Android, De IOS App is in de maak). U maakt binnen enkele seconden een betalingsverzoek, er verschijnt dan een QR code die de klant kan scannen met zijn smartphone. Vergeet hierbij niet om na sluitingstijd de Verge over te schrijven naar uw “Cold Wallet” net zoals u de kassa zou legen.
U kunt er ook voor kiezen om een wallet te installeren op uw laptop, pc of mac.
Op dit moment is Tokenpay een debit card aan het ontwikkelen, waarmee het mogelijk wordt om te “pinnen” met Verge. Wij houden deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten. Volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen, neem vooral contact met ons op